Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

DNEVNIK OSTARJELE FRAJLE

DNEVNIK OSTARJELE FRAJLE

journal femme bOsniaque Poesie Aphorismes Dnevnik Bosna aforizmi Poezija Kratke priče

FRANCUSKA NA 4 GODINE

Publié par Nermana BEGAGIC sur 16 Juillet 2018, 00:50am

15.juli 2018

Evo se deru ulicama, sviraju u tube, zavijaju sirene, bibiču... ko da su svi igrali meč a nisu to bili fudbaleri predobro plaćeni za zabavu masa.

Pola sata nakon urlikanja do izdisaja komentatori se sjetiše da treba reći koju o protivnićkoj strani te razvezaše o Hrvatskoj kao sasvim "maloj" zemlji od "samo" 4 miliona stanovnika koja je bila opasan protivnik.,,, Posebno kada si daju autogo i nesretnim slučajem rukom dohvate loptu, pomislih! Više od pobjede Hrvatske ekipe željela sam da Francuzi izgube od naših "malih" koji su oduvijek znali u odlučnim situacijama sami sebi potpetljati nogu. Valjda sam se nadala da bi bar u toj tituli Prvaka svijeta konačno našla dobar razlog zašto smo od Velikih sami sebe napravili "malim" ,,, Unuče me pita "šta je to auto-go nano?" a ja objašnjavam "sine baksuzluk, baksuzli smo mi Balkanci". On klima glavom kao da je razumio našu usitnjenu karmu Nakon dosuđena penala, dijete zanijemilo i prestalo da pita.

I na kraju ovog javljanja, od balkanski vjerna srca i kada gromovi pucaju, čestitke ekipi Hrvatske koja jeste bila bolja ali je sumnjala u pobjedu Od ovih ovdje "velikih" što slave, a bili su drsko sigurni da će pobijediti, valjda uspijem zaspati večeras.

NB, Douai

Fotografije iz Le Monda:
Slavlje pobjednika - Francuska cijela, Zlatna lopta - Luka Modrić, najbolji igrač svjetskoga kupa! Bravo Luka!



Po povratku sa Stella plage, 15.jula 2018.

 

Vive la France


Le Monde
 

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article

Archives

Articles récents