Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

DNEVNIK OSTARJELE FRAJLE

DNEVNIK OSTARJELE FRAJLE

journal femme bOsniaque Poesie Aphorismes Dnevnik Bosna aforizmi Poezija Kratke priče

SARAJEVSKA KRMČIJA

Publié par Nermana BEGAGIC sur 8 Septembre 2018, 05:27am

Catégories : #BALKAN

BOSANSKI ETNOCID - Sarajevska krmčija

Prilažem ponovo članak o Muzeju usred dobro arabizirane Baščaršije, muzej u koji se ne odvode učenici, ne pozivaju turisti, koji nema svoju monogafiju, natpisi su vrlo škrti, nema obavještenja o ikonama koje su izmještene (ni kada ni gdje), za koji malo ko u javnosti zna ili hoće da zna?! .

Ko i gdje odlučuje da se bosanski spomenici kulture, dio bića samog naroda biraju, uništavaju (kao mnogi ahitektonski objekti), rasprodaju ili ostave potpunom uništenju i zaboravu?

Šta je sa Mrkonjić gradom, Jajcem, Partizanskim grobljem u Mostaru, šta je sa Bobovcem, Miljevini, tvrđavama, uzurpiranim grobljima, arhitektonskim vrijednim objektima? Ko potire prošlost bosanskog naroda i sve što bi moglo da nas ujedinjava, daje osjećaj pripadanja i čini rodoljubima?

Ne recite da su to "Srbi", "Hrvati", Bošnjaci", Ameri, Rusi , Arapi, Nijemci , Englezi , Francuzi ...koga sve nam ne serviraju i ne uvodie u igre bez kraja!

Kako se zove uništavanje svega što je naša istorija a odgovorni su vladajuća struktura i država?

Bogme zove se GENOCID DRŽAVE I VLASTI NAD BiH I BOŠNJANIMA!

I nije novina, bilo ga je već u doba socijalizma jer je komuniste samo budućnost interesovala i svijet počeo sa FNRJ, ali nastavio se još sto puta gore i teže sa ovim novim "Spasiocima" !

 

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article

Archives

Articles récents