Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

DNEVNIK OSTARJELE FRAJLE

DNEVNIK OSTARJELE FRAJLE

journal femme bOsniaque Poesie Aphorismes Dnevnik Bosna aforizmi Poezija Kratke priče

OPET BOSNA

Publié par Nermana BEGAGIC sur 9 Juillet 2013, 01:31am

Catégories : #DNEVNIK

 

Ono što tjera da se zamisli je da što je bjednija Bosna nam je sve nemoralnija. Spuštene glave i pristajanje na saučešće u nemoralu se sreću na svakom koraku

3.juli 2013


Postoje zaista dvije Bosne(Hercegovine) : Jedna je ona iz narodne svakodnevnice, jedva prekraja kraj sa krajem, nastoji preživjeti, iz ničega marku nabaviti, naći da se plate lijekovi, ćezne  za djecom i da ih se vidi ako su daleko, sekira se što djeca nemaju posla a prošla trideseta ako su blizu. Pognula je glavu, bolešćina je nagriza, puna je egzistencijalnih briga, sekiracija, bolesti,neimaštine... pati se, sve ranije umire...
Druga Bosna (Hercegovina) je javna, ona je usta punih riječi NAŠI, MI , ONI, NJIHOVI,...i, puna je Boga u ustima, ali i podvala, pljačke, štela , mita iza leđa ; prijeteća je, nacionalistička, isključiva, klerikalna. U toj , zvaničnoj BiH, svi su svima i katili i žrve i svi su svoji na svome i svi su smrtno zavađeni i svako vuče na svoj kraj konac i tuca nas u zdrav mozak glupostima o umišljenim razlikama ljudi i nazovi brigom za ljude! U suštini jebe se njima za druge do za same sebe, svi su dobro nemoralni, seljačkih manira i ambicija, gaze nemilosrdo druge, slabo šta čitaju ali sve najbolje znaju i ni Bogu se ne bi makli sa puta da naiđe.
Od ove druge javne Bosne (Hercegovine) slabo se vidi ova prva, mnogobrojnija i potonula u jad, čemer i bijedu. One su zajedno kao uzavrelo mlijeko i skrama na njemu.

Tu skramu u Bosni(Hercegovini) treba skinuti, nema druge DO SVE POLITIČARE OTJERATI JER SVI SU SVE BIRALI A PO ISTOJ MJERI LOPOVLUKA, PRIMITIVIZMA, BEŠĆUTNOSTI, PREVARE!

E onda lijepo sjesti za sto i dogovarati se .. Učas bi se našla i rješenja i došlo do boljitka ... Bez "Srba, Bošnjaka i Hrvata", samo sa umornim građanima ove zemlje.

Juni 2013

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article

Archives

Articles récents