Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

DNEVNIK OSTARJELE FRAJLE

DNEVNIK OSTARJELE FRAJLE

journal femme bOsniaque Poesie Aphorismes Dnevnik Bosna aforizmi Poezija Kratke priče

TRI PISMA IZ SARAJEVA

Publié par Nermana BEGAGIC sur 24 Août 2019, 17:34pm

Catégories : #DNEVNIK

Idiotluk je isprika bilo čija da se ne izjašnjava o zlu zbog miješane porodice što je pronašao mudri Brega.! Da je rekao zbog" miješane muzike" ja bih mu i povjerovala! Jer tržište nakon cijepanja Juge je malo na Balkanu neće da izgubi nikoga! Šta koga sprječava da osudi zločince , logore, ubijanja nevinih, opsadu Sarajeva, istjerivanje ljudi iz njihovh gradova, klanja u Ahmićima, srušen Mostar 87 % ... itd. Kakve veze ZLo ima sa miješanim ili ne porodicama?! Samo mogućnost da se među umiješanim nalazi ratna bagra?! Nismo svi glupi, poneko zna i da razmišlja Brega. ti koji se inače i muzikom i pričom uvijek orijentišeš prema poluobrazovnim mediokritetima ili lovatorima.
U umiješanim tržišnim intersima, mogao bi Brega izgubiti publiku!

Posebno ga ne cijenim, gledala sam i slušala neke njegove intervjue ovdje u Francuskoj koju je davao novinarima i u Belgiji takođe. Uvijek priča o "mješovitima" i kako je svugdje izgradio po jednu kuću jer je odsvakle. Meni je jasno da drži tržište jer je Brega vrlo suptilan "komercijalno-muzički političar".

Lično mi de ne sviđa ovih dana nastala buka u Bih oko koncerta 3 pisma i Brege, ne vidim šta sarajlijcama smeta koncert toliko godina nakon rata i nakon toliko posjeta raznog balkanskog i evropskog ološa- svakog kod koga para zna da proviri iz đeba, pod uslovom d anije naš? Smeta im kao i što im je smetala Visočka piramida a Hercegovcima nije Gospa u Medjugorju koja i dan danas šalje poruke,svijet tamo hrli , "Osjeća" prisustvo Gospe i sve plaća. E to je kod nas sindrom koji se ispoljava : Mi bismo nečijeg tuđeg Bregu i 3 pisma iz Sarajeva dizali u nebo , prostrli mu crveni tepih do Marin Dvora ali Brega je dijete grada... nije svako ni za pušku ni za sedla.... momak se nikome nije direktno zamjerio i treba ga pustiti na miru. Na kraju, makar i bio ružan izraz , neko treba da nas ponovo miješa! Zašto ne Brega, alčak?!

A miješa Brega sve što Zapadu prija i liči na Slavensku egzotiku ... Uzeće on i umiješati i još više i još dalje ..neka samo para kapa ! Prokužio da ljuid većinom ne znaju . Zar nam takav ne treba?!

Bogme ja bih Bregu rado umjesto i Dodika, i Komšića i Džaferagića .... najbolje za Predsjednika vlade! Stigli bi učas u Evropsku Uniju ..JAŠTA! A svakako pojma nemaju oni koji u svijetu slušaju Bregine bučkuriše odakle je i čije je šta. Ma veliki broj se ne sjeća ni da je na Balkanu bilo rata a kamoli zla. EGZOTIKA !, eto šta su njegova 3 pisma , čista EGZOTIKA kojom uspijeva pobrati aplauze sve igrajući se i sam. Nije ničiji, PUSTIMO GA! nekada su nas poznavali po drugu Titu, danas po ovakvima . Bolje
i ova nego nikakva !
(uz izvinjenje izuzetnim sineastima, velikim pjesnicima, piscima, filozofima, muzičarima, doktorima naučnicima , sjajnim glumcima sportistima sa Balkana koji su prodrli u svijet ali nisu pisali pisma ni nudili bučkuriše od kojih se dupe mrda pa se o njima tako malo priča )

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article

Archives

Articles récents